L'autor. 30 anys de seguiment de les glaceres

JORDI CAMINS JUST va néixer i viu a Igualada. Cursà estudis de Dret a la Universitat de Barcelona, és Màster Tècnic per l'Institut d'Estudis Superiors Econòmics i d'Assegurances (INESE), professionalment es dedica a l'economia i administració d'empreses, així com a la formació didàctica i a la divulgació dels efectes que el canvi climàtic causa en tot el planeta.

Observador glaciòleg, alpinista i esquiador, ha participat en expedicions a glaceres i muntanyes de molts indrets del planeta. Des del 1982, fa 31 anys, dedica part del seu temps a l'observació i seguiment de les glaceres de tot el món, especialment dels Pirineus, motiu pel que ha estat guardonat amb el Premi Medi Ambient 2012 de la Generalitat de Catalunya.

Col•labora amb la Universitat de Saragossa, amb altres universitats europees, amb el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat de Catalunya, i és membre del Grup d'Experts en Canvi Climàtic de Catalunya (GECCC).

És autor de nombrosos articles i de diverses publicacions, entre les que cal destacar els llibres El Canvi Climàtic a les Glaceres dels Pirineus i La Glacera d'Aneto, Efectes del Canvi Climàtic en Imatges, publicats amb la intenció de divulgar de manera senzilla el fenòmen de les glaceres i la seva evolució a tota la ciutadania, utilitzant la fotografia comparativa com a eina didàctica.

A l'octubre del 2013 presenta el seu darrer treball Los 100 últimos glaciares del sur de Europa, un llibre per a tothom, il·lustrat amb 308 imatges comparatives, que mostren l'evolució de les glaceres en els darrers 30 anys, període en que s'han extingit el 42% de les geleres dels Pirineus.